Pedagogisch medewerker gezocht!

29-01-2019

Kinderdagverblijf madelief is per 1 maart 2019 op zoek naar een leuke, lieve en betrokken pedagogisch medewerker, voor minimaal twee en maximaal vier dagen per week.

» Lees verder

Madelief tarief 2019

01-12-2018

Voor het jaar 2019 bedraagt het tarief van een kindplaats op madelief € 8,02 per uur. Dit is conform het tarief, dat is vastgesteld door de rijksoverheid voor de kinderopvangtoeslag 2019.

» Lees verder

Eerst even wennen

Drempelvrees hoort er voor de meeste kinderen gewoon bij. Daarom hanteren wij op madelief een wenprocedure. De eerste keer blijft de ouder/verzorger er even bij om met de aanwezige pedagogisch medewerkers informatie uit te wisselen. Daarna gaat de ouder weg, om een uurtje later weer terug te komen. Dan wordt er overlegd hoe het met het kind gegaan is. Op basis daarvan wordt het volgende wenmoment bepaald. Voor de meeste kinderen geldt dat 3 wenmomenten ( 1 uur, 3 uur en 6 uur ) voldoende zijn om een hele madeliefdag aan te kunnen.


Mocht het kind veel problemen hebben dan laten we hem elke dag een uurtje wennen. De ervaring leert dat meestal het brengen en halen het grootste probleem is. De wenprocedure laat het kind ervaren dat de ouder/verzorger altijd weer terug komt. Heel vaak zie je dat kinderen huilen wanneer de ouders/verzorgers weg gaan maar dat zij alweer stil zijn voordat de ouder aan het eind van de poort is.

Als ouder krijg je hier toch een akelig gevoel bij, omdat het laatste huiltje blijft naklinken. Mocht dat in uw geval zo zijn, schroom dan niet om madelief na enige tijd te bellen, bijvoorbeeld om te vragen hoe het kind zich op dat moment voelt.

Hoelang de wenperiode duurt is per kind verschillend. De ervaring leert dat het ene kind nu eenmaal sneller went dan het andere.