Pedagogisch medewerker gezocht!

29-01-2019

Kinderdagverblijf madelief is per 1 maart 2019 op zoek naar een leuke, lieve en betrokken pedagogisch medewerker, voor minimaal twee en maximaal vier dagen per week.

» Lees verder

Madelief tarief 2019

01-12-2018

Voor het jaar 2019 bedraagt het tarief van een kindplaats op madelief € 8,02 per uur. Dit is conform het tarief, dat is vastgesteld door de rijksoverheid voor de kinderopvangtoeslag 2019.

» Lees verder

Zindelijk worden

Zindelijk worden is een proces dat onderdeel uitmaakt van de gehele ontwikkeling. Je maakt een kind niet zindelijk, het wordt zindelijk. Zindelijk worden is een kwestie van rijping van de spieren die bij het ophouden van de plas en poep betrokken zijn. De pedagogisch medewerker is alert op de reactie van het kind en zal geregeld aan het kind voorstellen op mee te gaan naar de wc.

Kinderen worden spelenderwijs zindelijk. Dwang helpt niet of werkt zelfs averechts. De pedagogisch medewerker zal het kind prijzen belonen voor elke stap die het zet op de weg naar het zindelijk worden. In overleg met de ouders wordt het tijdstip bepaald waarop wordt begonnen met de zindelijkheidstraining.

Een ongelukje zit desondanks in een klein hoekje. Het kind krijgt in zo'n geval kleren te leen van madelief. De verontreinigde kleding wordt in een plastic zak meegegeven aan de ouder, die het kind komt afhalen.