Wachtwoord vergeten
loginnaam

Inspectie GG&GD positief over madelief

01-10-2018

Madelief heeft de jaarlijkse inspectie van de GG&GD weer achter de rug. De uitkomst is positief. Op alle fronten voldoen we aan de eisen. Het meest recente inspectierapport is in te zien via het Landelijk Register Kinderopvang.

» Lees verder

Madelief tarief 2018

01-01-2018

Voor het jaar 2018 bedraagt het tarief van een kindplaats op madelief € 7,45 per uur. Dit is conform het tarief, dat is vastgesteld door de rijksoverheid voor de kinderopvangtoeslag 2018.

» Lees verder

De groepen van madelief

Op madelief wordt in drie groepen gewerkt.

  • De babygroep bestaat uit 9 baby's en dreumessen van 0 tot 2 jaar.
  • De peutergroep bestaat uit 14 peuters in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. 
  • De vergeet-mij-nietjes (vmn) is een verticale groep van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, met maximaal 12 kinderen.

Het uiteindelijke aantal kinderen per groep wordt bepaald door de leeftijd van de kinderen. 

Iedere groep heeft twee vaste pedagogisch medewerkers per dag. Deze pedagogisch medewerkers worden eventueel bijgestaan door een stagiaire. madelief probeert verder altijd met vaste invalkrachten te werken. Dit om de stabiliteit en continuïteit te waarborgen binnen het kinderdagverblijf.

Overgaan naar de volgende groep

Als een kind twee jaar wordt, gaat hij of zij over naar van de baby- naar de peutergroep. Ruim voordat een kind twee jaar wordt, gaat het al oefenen bij de peuters op verschillende momenten van de dag. Zo is de overgang niet al te groot. Voor kinderen op de vmn geldt deze overgangsleeftijd niet.