Madelief tarief 2020

01-12-2019

Voor het jaar 2020 bedraagt het tarief van een kindplaats op madelief € 8,84 per uur. Een deel van dit bedrag hiervan wordt vergoed door de rijksoverheid in de vorm van een kinderopvangtoeslag.

» Lees verder

Pedagogisch medewerker gezocht!

29-01-2019

Kinderdagverblijf madelief is per 1 maart 2019 op zoek naar een leuke, lieve en betrokken pedagogisch medewerker, voor minimaal twee en maximaal vier dagen per week.

» Lees verder

De groepen van madelief

Op madelief wordt in drie groepen gewerkt.

  • De babygroep bestaat uit 9 baby's van 0 tot 1,5 jaar.
  • De dreumes/peutergroep bestaat uit maximaal 16 dreumesen peuters in de leeftijd van 1,5 tot 4 jaar. 
  • De vergeet-mij-nietjes (vmn) is een verticale groep van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, met maximaal 12 kinderen.

Het uiteindelijke aantal kinderen per groep wordt bepaald door de leeftijd van de kinderen. 

Iedere groep heeft een, twee fof drie vaste pedagogisch medewerkers per dag, afhankelijk van het kindaantal. Deze pedagogisch medewerkers worden eventueel bijgestaan door een stagiaire. madelief probeert verder altijd met vaste invalkrachten te werken. Dit om de stabiliteit en continuïteit te waarborgen binnen het kinderdagverblijf.

Overgaan naar de volgende groep

Als een kind anderhalf jaar wordt, gaat hij of zij over naar van de baby- naar de dreumes/peutergroep. Ruim voor die tijd gaat het kind al oefenen bij de peuters op verschillende momenten van de dag. Zo is de overgang niet al te groot. Voor kinderen op de vmn geldt deze overgangsleeftijd niet.